Over Wen van Gampelaere

Naast mijn kantoorbanen heb ik over de jaren heen verschillende fotografie-cursussen  gevolgd. Cursussen van studiofotografie tot aan de Donkere Kamer (dat was zo leuk, dat ik een tijd lang mijn eigen foto's thuis zelf ontwikkeld en afgedrukt heb). Resultaat is uiteindelijk dat ik sinds 2014 mij volledig op fotografie heb gericht. 

 

In uitbreiding op mijn fotografie-werk heb ik een basiscursus Grafisch Ontwerp gevolgd begin 2017. Deze cursus is breder dan fotografie alleen en daardoor vergroot ik mijn werkveld. Fotografie blijft hierin mijn hoofd-onderwerp.

 

Het geeft me energie om nieuwe mensen te leren kennen, om ze te mogen fotograferen. Iedere shoot is anders, niet leuker of minder leuk, gewoon anders. Iedere leeftijd heeft zijn charme om te fotograferen. Een mooie bijkomstigheid van fotografie is dat die momenten later weer kunnen worden bekeken, ervaren en herinnerd. 

Mijn verhaal

Aan de ene kant blijf ik graag op de achtergrond, achter de camera is een hele mooie plek, aan de andere kant maak ik graag contact met mensen. Ik leer de persoon die ik fotografeer graag kennen, welk verhaal zit erachter. Iedereen heeft een verhaal. Dat is belangrijk voor het verhaal dat wordt verteld in de foto.

 

Het verhaal achter mijn foto hierboven?

Genieten en plezier hebben, ik weet hoe belangrijk dat is in het leven. Gezondheid is niet vanzelfsprekend, als alles dan weer (gelukkig) in orde is dan weet je waar het om gaat! 

Reizen en leren, daarmee nieuwe dingen zien, andere culturen leren kennen, ander eten proeven.

Jezelf zijn, ik ben namelijk de enige persoon die ik echt goed

ken :-)

 


Mijn werkwijze

Voorafgaand aan een foto-reportage spreek ik af met de mensen. Elkaar leren kennen, luisteren naar de wensen en informatie geven hoe ik te werk ga. 

 

Bij portretfotografie is dat weer anders dan bijvoorbeeld een zwangerschapsreportage. Zo kan ik de mensen op de meest natuurlijke manier fotograferen. Dan gaat het om

de sfeer  'vangen'.